A Csóványosi kilátó próbaüzemi látogatási szabályzata

A Csóványosi kilátó próbaüzemi látogatási szabályzata

Kedves Látogatónk!

 Az Ipoly Erdő Zrt. köszönti Önt a Börzsöny legújabb, kiemelt turisztikai látványosságánál. Tájékoztatjuk, hogy a kilátót a nagyközönség számára próbaüzemi jelleggel nyitottunk meg.

 Annak érdekében, hogy a kilátó minél teljesebb élményt biztosítson, kérjük, hogy a látogatás szabályait, amelyet az Ön biztonságát szolgálják, fokozott gondossággal tekintse át, és annak előírásai szerint járjon el. Kérjük, hogy a kilátó felkeresése során az erdő látogatásának szabályait is szíveskedjen betartani!

 Kérjük, a kilátó terasza alatt, illetve az azt túlhaladó veszélyes zónában (5 m sugarú körön belül), ne tartózkodjon!

 A kilátót minden látogató kizárólag csak saját felelősségére veheti igénybe.

Kérjük, a kilátó használatáról személyes fizikai állóképességét és egészségi állapotát felmérve, értékelve döntsön. Felügyelet alá tartozó kiskorú, ill. gondozásra szoruló személy a kilátót csak kísérővel együtt látogathatja! A geodéziai mérőtorony észlelési szintje nem látogatható!

 A Csóványost hirtelen változó időjárás jellemzi. Szélsőséges időjárási körülmények között (viharos szél, zivatarok, havas, jeges időszakok) a kilátó látogatása az Ön érdekében tilos!

 A kilátóba lépés előtt ruházatát és csomagját szíveskedjék ellenőrizni és az azon kívülről elhelyezett tárgyakat leesés biztosan rögzítse. Kérjük, hogy a kilátóban balesetmentes járást biztosító, a rátapadt idegen anyagoktól (sár, kavicsok) gondosan megtisztított lábbelit viseljen!

 A kilátó lépcsőjének a fal melletti részét vegye igénybe. A lépcsőjárást a kapaszkodók használatával könnyítse meg. Egymást követve, 4-5 lépcsőfok követési távolság meghagyása javasolt. A le- és felfelé közlekedők találkozása esetén a biztonság szem előtt tartása mellett, egymással szemben az alapvető udvariassági normák szerint járjanak el. A lépcsőn a látási viszonyok nagymértékben függenek az időjárástól, ezért kérjük, az megszokottól eltérő fényviszonyokra is fokozott figyelemmel legyen. A lépcső használata során csak a legindokoltabb esetben nézzen felfelé, hogy a szemébe ne kerüljenek lehulló idegen tárgyak.

A kilátószinteken kérjük, hogy az időjárás miatt esetlegesen csúszóssá vált padlózathoz alkalmazkodni szíveskedjen.

 Tilos a korlátokon a személyi biztonságot veszélyeztető módon áthajolni.

Tilos a korlát peremére felállni, a korlátra bármilyen segédeszközt helyezni és azt bármilyen módon igénybe venni.

Tilos a kilátóban saját és mások személyét veszélyeztető extrém sportot végezni.

Tilos a kilátó teraszáról bármit kidobni, vagy kiönteni.

Fényképezőgépet, távcsövet csak nyakába akasztva, vagy csuklójához rögzítve használjon.

A kilátó egész területén tilos dohányozni.

 A kilátóval kapcsolatos bármilyen rendellenesség vagy baleset esetén a bejelentést az alábbi telefonszámokra kérjük megtenni:

Tel: +36-20-4687-036, 06 –20–8524-527, 06–30–4687-031

 Szíves együttműködését megköszönjük és maradandó turisztikai élményt kívánunk!

 

Ipoly Erdő Zrt.